Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782

DE REDEN WAAROM JE DE JUISTE KAARTEN TREKT IS SYNCHRONICITEIT

 

                                   “Synchronicity is an ever present reality for those who have eyes to see.”

                                                                                            (Carl Jung) 

                             

Om synchroniciteit uit te leggen zal ik je eerst een korte droom vertellen met betrekking tot een tarotkaart. En je dient te weten dat ik mij eerder afgevraagd had of ik goed op weg was. Ik kreeg antwoord op mijn vraag. Lees maar.

 
Ik droomde dat ons nog jonge gezin voor de deur stond van mijn zus en zwager. Zij waren blij verrast en nodigden ons uit om binnen te komen. De figuren die voor die deur stonden leken helemaal niet op mijn man, kinderen en ik. Zij waren grijzig van kleur, hadden weinig vorm en droegen geen kleding. Toen wij binnen waren zag ik dat mijn jonge dochter lachend met haar armen boven haar hoofd stond.
Nadat ik bewust terug ging in de droom om deze te duiden, merkte ik op dat de figuren leken op de personen van de grote Arcanakaart Het Oordeel.

                                                                                                                                                     

Het Oordeel

Ondanks dat de naam van deze kaart bij velen een negatief gevoel oproept heeft de klank, als je de kaart goed bekijkt,  juist een hele liefdevolle resonantie. De mensen worden innerlijk opgeroepen om hun ware zelf te leven. Voor degene onder ons die dit beseffen en zich openstellen hiervoor is het een bevrijding, een verlossing uit de duistere tijd en het maakt hen intens gelukkig.

Het Oordeel symboliseert nog meer positieve dingen zoals onder andere het achterlaten van alle negativiteit, een heel nieuw begin maken of een volledige transformatie doormaken. 

 

Nieuw leven! 

De droom en de kaart pasten op dat moment bijzonder goed bij ons gezin. Ik heb antwoord gekregen op mijn vraag. En niet alleen ik bevond mij op de goede weg maar voor alle vier van ons gold dat wij een periode van vernieuwing doormaakten. In vele opzichten uitte dit zich in ons leven maar vooral in het nieuwe leven dat wij hebben mogen verwelkomen. Onze kleinzoon was geboren!

  

Synchroniciteit

Mijn bovenstaande droom was een innerlijke gebeurtenis en de dingen die plaatsvonden binnen ons gezin vielen hiermee samen. De droom liet mij zien dat ik mij op de goede weg bevond. De droom had zin. Er was hier dus sprake van een zinvol verband zonder oorzaak. Synchroniciteiten openbaren zich vaak via dromen, maar ook in een lied of een zin die in je hoofd blijft hangen, een tekst die jou opvalt, een ontmoeting met iemand of een geur die jou iets doet.

 
Je gaat jezelf verbonden voelen met het universum als je oog krijgt voor synchroniciteiten en je weet dan dat je geleid wordt. Synchroniciteiten voelen dan als een soort van wondertjes. Je resoneert heel even mee op de universele beweging waarin we één zijn. Het is de magie van het leven.
 

Als je wilt begrijpen hoe dit moeilijk te bevatten fenomeen werkt moet je voor heel even je gedachten over de westerse lineaire tijd en causaliteit (oorzaak en gevolg) opzij zetten. Bij synchronistisch denken is men gericht op het samenvallen van dingen in een bepaalde tijd en niet op oorzaak en gevolg.

 

Een geordend geheel

Bedenk dat de tijd cyclisch is en dat elk moment zijn eigen kwaliteit bezit en een betekenis heeft. Als dingen binnen een bepaalde tijd tegelijk samenvallen zoals bijvoorbeeld mijn droom en de gebeurtenissen in ons gezin dan kun je zeggen dat het tijdsgewricht waarbinnen deze twee dingen plaatsvonden een zelfde kwaliteit van tijd delen.
Er is geen oorzaak voor deze toevallige samenloop van omstandigheden. Synchronistische toevallen wijzen ons erop dat er dingen gebeuren die behoren tot een geordend geheel.
 
Een specifieke tijdkwaliteit
Ieder ding dat is ontstaan op aarde en daarbuiten heeft zijn eigen specifieke tijdkwaliteit. Jij, een stad, een regering, een planeet, elk heeft zijn eigen ordening die meebeweegt in een groter geordend geheel.
Het tijdmoment waarop iets ontstaan is, dus ook waarop jij geboren bent, is bepalend voor de kwaliteit van de tijd van dat iets. Je bent een onderdeel van het geheel. Als er een zelfde tijdkwaliteit is tussen dingen zullen de gebeurtenissen van die dingen gelijk lopen.
 
Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens
TAROT HEILOO
Wegwijzers
Als je uitdrukking geeft aan de patronen van je eigen tijdkwaliteit wordt je gelukkig. Met andere woorden: als je leeft zoals je leven bedoeld is te leven, als je synchroon leeft en je beweegt soepel mee met je leven zul je veel synchroniciteiten ervaren. Je krijgt bevestigingen zodat je weet dat je het goede spoor volgt. De zinvolle toevallen zijn wegwijzers en maken je leven nog interessanter.  
 
Onverwachte hulp 
Maar ook als je in grote en schijnbare hopeloze problemen bent geraakt kan een synchronistisch voorval je onverwachts helpen. Hiervoor is het belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf, volhoudt en erop vertrouwt dat zich een oplossing zal voordoen. Als je deze innerlijke houding schept zal er hulp optreden vanuit deze hoek.
 
Waarom je de juiste kaarten trekt 
Zoals je hierboven hebt gelezen manifesteert synchroniciteit zich ook als je ergens op gefocust bent en dus kun je synchroniciteit oproepen. Dit is wat een tarotist doet bij het leggen van de tarotkaarten. Op het moment van een tarotreading geef je betekenis aan een bepaalde situatie. Door de juiste intentie aan te nemen en te focussen op de vraag tijdens het schudden en het trekken van de kaarten roep je synchroniciteit op en zijn er zinvolle samenhangen te ontdekken in de kaarten en de situatie van de vraagsteller. De kaarten verschaffen een symbolisch inzicht en de tarotkaartlezer helpt bij het duiden van de symboliek.
 
Kosmisch bewustzijn  
Deepak Chopra schrijft in zijn boek ‘ De sleutel tot duurzaam geluk’ over Kosmisch Bewustzijn:
-Je bent verbonden met je bron tijdens het waken, slapen en dromen.
-Nu neemt toe: synchroniciteit, “toevallige” ontmoetingen en verborgen aanwijzingen.
-Kracht van intentie neemt toe.
-Gewaarzijn van dat we de stille getuige zijn. En hiermee en besef van vrijheid en bevrijding.
-We gaan moeiteloos mee in de dans van het leven. 
 
Dat zinvol toeval bestaat is een feit maar gewoon toeval bestaat ook en weet dat je zelf je keuzen blijft maken waardoor oorzaak en gevolg ook blijft bestaan!
 
 febr 2015
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult