Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782

DE WERELD

 

De Wereld is de laatste kaart van de Grote Arcanareeks in het tarotdeck. Als je de twintig stadia die vooraf zijn gegaan aan deze eenentwintigste kaart doorlopen hebt, vindt er eindelijk een gelukkige afsluiting plaats. 

Dit kan betrekking hebben op je werk, je relatie(s), je gezondheid of op het gebied van je spirituele ontwikkeling. Je hebt dan hetgeen afgerond waaraan je de afgelopen tijd flink gewerkt hebt. Je bent een stap verder gekomen op het vlak waar het op dit moment om draait. Het voelt als een bekroning van al je inspanningen en soms heb je het gevoel dat het je volledig vervult.
Een succesvol resultaat, dat is wat geboekt staat! Gesymboliseerd door de lauwerkrans op de kaart De Wereld.
Moeilijkheden zijn overwonnen. Waar je jezelf nu bevindt voelt als de plaats waar je hoort te zijn. Misschien kun je wel zeggen dat je thuis bent gekomen in je zelf?
 
~   Iíve been traveling a day   ~   Iíve been traveling a year  ~   Iíve been traveling a lifetime to find my way home  ~  Home is where my heart is   ~  ohm  ~ 
 
Je hebt je doelen bereikt, bewust of onbewust, en een periode wordt afgesloten. Je voelt een innerlijke rust en vrede. Je danst de dans van het leven gelijk de figuur op de kaart.

 

Deze vredige gemoedstoestand ervaar je wanneer de vereniging van de tegendelen in jezelf tot stand is gekomen. Deze tegendelen zijn de Yin en Yang in ons, de vrouwelijke en mannelijke aspecten die in ons allemaal aanwezig zijn maar die vaak niet bewust zijn. Wij leren tegenstellingen kennen door wat we in ons leven meemaken en als wij deze wens hebben, kunnen wij deze tegendelen in onszelf tot eenheid brengen.
 
De hereniging van de vrouwelijke en mannelijke aspecten worden gesymboliseerd door de androgyne figuur op De Wereld. Een mens die beide eigenschappen van de tegendelen geÔntegreerd heeft.
 
Op de tiende plaats, halverwege de Grote reeks is daar Het Rad van Fortuin. Op deze kaart zijn de figuren in de hoeken ťťn kleurig, het zijn mythische figuren en zijn geen werkelijkheid. Zij hebben een boek nodig om zich te laten leiden.
En zie: op de kaart De Wereld hebben deze zelfde figuren hun natuurlijke kleur gekregen, zij zijn tot voltooiing gekomen. De figuren hebben nu het boek niet meer nodig omdat zij geleerd hebben volledig te vertrouwen op hun innerlijke wijsheid.
 
Wanneer je De Wereld pakt uit de waaier van 78 tarotkaarten toont deze kaart jou dat je je bevindt in een soort van doorgang naar een nieuwe wereld. De ovale lauwerkrans heeft de vorm van een ei, het symbool van vernieuwing en vruchtbaarheid.
Tevens verwijst de ovale vorm naar heelheid ťn naar het getal nul welke ook het getal is van De Zot, die je kunt zien als de mens die op weg is naar voltooiing. Dit is de allereerste kaart in de reeks van de Grote Arcana. Hiermee begint een nieuwe cyclus en wel met een hogere graad van rijpheid. In je knapzak neem je mee wat je tot nu toe verworven hebt. Een nieuwe wereld wacht op je. Een wereld waar je, als de tijd daar is, met nieuwe openheid en veel vertrouwen in zal stappen.
 
 
 mei 2015 
 
 
 
 
Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens
TAROT HEILOO
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult