DE BLINDE VLEK

 

Weet jij wat jouw blinde vlek is? Misschien heeft iemand het jou wel eens gezegd maar waarschijnlijk begreep je het niet en drong het niet tot je door. En zien deed je het al helemaal niet want je ziet hem niet, die blinde vlek.

 

Mijn blinde vlek

Voor mij is ‘aarden’ zo een blinde vlek geweest. Het is een vaak gebezigde term, dat aarden of gronden en ik begreep er echt niets van. Ook tijdens de kaartleggingen kwam ik vaak die ene kaart tegen die voor mij moeilijk te duiden was, de Koningin van Pentakels: de eigenschappen van deze vrouw die ik lange tijd niet herkende. Deze koningin heeft een pentakel op haar schoot, zij koestert deze bol, voor mij het symbool van de aarde, besef ik nu.

 

Bewustwording

Na een lange periode van verdieping in mijzelf, wordt die blinde vlek een beetje zichtbaarder. Ik voel mij sterker dan ooit tevoren en naarmate die blinde vlek zichtbaarder wordt des te krachtiger ga ik mij voelen. 

Door bewuster te gaan kijken naar mijn levenshouding en de symptomen van mijn lichaam, veel research te doen en te luisteren naar mijn innerlijke stem ben ik gaandeweg erachter gekomen hoe ik met die ene blinde vlek, die nu geen blinde vlek meer is, om kan gaan. Ik ben hier dankbaar voor en blij mee en zelfs een beetje trots.

 

Herstel

Het ontdekken van mijn blinde vlek heeft mij ook naar een herstel gebracht van mijn lichamelijke klachten. Ik ben mij bewust dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de loop van mijn leven en daarom probeer ik zo goed mogelijk naar mijn innerlijke waarheid te luisteren.

 

Innerlijke laag

De schaduw is een innerlijke laag waar je datgene hebt verborgen wat je niet wilt zijn. In dromen verschijnt de schaduw meestal als een bedreigend iets of iemand. Het blijft ons achtervolgen ondanks allerlei obstakels of confronteert ons met wat we niet willen zien en met woorden die we niet willen horen.

 

De Duivel

In een kaartlegging vertegenwoordigt De Duivel soms deze schaduw. Het is de manipulator in onszelf die ons dingen laat doen of zeggen waarvan je weet dat het niet goed is.

 

Als we de schaduw zien in onze dromen of als de tarotkaart De Duivel tevoorschijn komt in een legpatroon wijst dit op de noodzaak om meer doordrongen te zijn van zijn bestaan. We dienen hem uit het duister te halen zodat we hem kunnen gaan accepteren en integreren. Als je bewust wordt van wat jou altijd onvrij heeft gemaakt kun je het onder ogen gaan zien en ermee leren omgaan.

 

Op de kaart De Duivel zie je dat de kettingen losjes om de nekken van de man en vrouw hangen. Hiermee wordt gesymboliseerd dat wij onszelf eigenhandig kunnen bevrijden uit de ketenen van onze oude gedragspatronen.

 

Zoals mijn blinde vlek voor mij van grote waarde is geweest zo blijken de onaangename boodschappen die de schaduw ons geeft ook vaak indirect goed te zijn voor ons. Zij kunnen een verwijzing zijn naar de weg van een lichter leven.

 

 

 

 

 Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782

“Wij zijn hier om onze beperkingen te overwinnen. Wij zijn hier om onze pracht en goddelijkheid te herkennen. Het is aan ons om onze negatieve overtuigingen te overwinnen.”   (Louise Hay)

 

De belangrijkste les die je op dit moment te leren hebt is dat wat voor jou het moeilijkste is om te doen en waar je jezelf het meeste tegen verzet. De volgende stap zal makkelijker worden als je je overgeeft, je weerstand opgeeft en jezelf toestaat om te leren wat je te leren hebt.

Dit proces van bewustwording, zelfverwerkelijking, persoonlijke groei, individuatie of hoe je het ook maar noemen wilt, kan jou brengen naar een gelukkiger bestaan, het krijgen van meer zelfvertrouwen en naar het zijn van een bron van inspiratie voor anderen.

 

aug 2013

 

 

 

Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens
 
TAROT HEILOO
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult