Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782
DE MAAN
 
Je denkt dat het goed gaat. Ook in moeilijke tijden houdt je je staande. Je ervaart een innerlijke harmonie. Je hebt je schaduw onder ogen durven zien en kunnen accepteren. Je hebt goede hoop voor de toekomst. Maar dan, dan lukt het toch weer niet goed. Je bent opnieuw instabiel en hebt een onbestemd gevoel. Wat is dat nou? Hoe kan dat nou?
 
Juist nu je je krachtig voelde komen de moeilijke zaken die nog niet verwerkt zijn uit je diepste innerlijk omhoog gekropen, gelijk de kreeft op de kaart. Deze diepe angsten kunnen te maken hebben met familiekarma en worden vaak niet herkend, maar ze leiden je wel af van je weg naar je doel. Dit doel is de weg tussen de twee grenspalen in de verte, een doorgang naar een nieuw gebied. Het is de weg naar bewustwording en die mˇet genomen worden om verder te komen in je ontwikkeling.
 
Bekers VIII
De figuur op Bekers VIII heeft het moedige besluit genomen om oude gedrag- en gedachtepatronen achter zich te laten. De gang naar het onbekende valt niet mee want de oude ellende is toch vertrouwd en wat er achter die donkere berg ligt is onbekend. Maar hij vertrekt en hierbij vindt hij steun en vertrouwen op zijn eigen wijsheid, gesymboliseerd door zijn gele staf.
 
De Kluizenaar
De gele staf zien wij ook terug op de kaart van De Kluizenaar. Tijdens de verwarrende maanperiode kun je je eenzaam voelen of heb je juist meer behoefte om je in jezelf terug te trekken, zoals ook De Kluizenaar doet. En toevallig, nou niet helemaal toevallig natuurlijk, is De Kluizenaar de negende kaart in het deck. Negen is de optelsom van 1 plus 8 en 18 is het getal van De Maan.
 
Vertrouwen hebben in je eigen innerlijke wijsheid kan dus, zoals de staf, een steun voor je zijn en je helpen om door deze instabiele periode heen te komen. Niet voor niets ben je nu ontvankelijker voor de boodschappen uit het onbewuste. Stel je daarom open hiervoor zodat je uit deze innerlijke bron kan putten. Let op de symbolen in het dagelijkse leven en luister naar je dromen.
 
Je dromen hebben een doel 
De tarotkaarten worden de spiegel van de ziel genoemd en dit betekent dat zij een hulpmiddel zijn bij het bewust worden van jouw innerlijke waarheid. Ook je dromen zijn boodschappen uit jouw innerlijk en daarom is het zo belangrijk om naar ze te luisteren. Lees meer over het duiden van dromen op droomwerk.
 
Eclips
Op de Maankaart en de bekerskaart vindt een zonsverduistering plaats. In de astrologische wereld is bekend dat eclipsen energiepatronen doorbreken en hiermee laat het symbool van de twee eclipsen op deze kaarten ons zien dat het de hoogste tijd is om oude patronen achter ons te laten.
 
 
 
 
 
okt 2014
 
 
 
 
Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens
 
TAROT HEILOO
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult