Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782

TAROT EN ONZE INNERLIJKE WIJSHEID

 

Het tarotspel wordt wel een wijsheidsboek genoemd maar de wijsheid bevindt zich natuurlijk niet in de kaarten zelf. De wijsheid bevindt zich in jezelf. Hieronder geef ik uitleg over hoe het mogelijk is dat de antwoorden op onze levensvragen gezien kunnen worden in de tarotkaarten.

 

Alle algemeen menselijke ervaringen zijn al vele malen eerder door onze voorouders beleefd. Zoals de eigenschappen van ons lichaam zijn overgerfd hebben wij ook de inhouden van onze psyche gerfd. De oerervaringen van de eeuwenoude mensheid ligt diep verborgen in, wat de Zwitsers psychiater Carl Jung heeft genoemd, ons collectieve onbewuste.

 

Om bij deze oeroude wijsheid te komen is geen makkelijke opgave. Zoals gezegd bevinden de ervaringen zich in ons onbewuste en zijn wij ons vaak niet bewust van de raadgevingen en adviezen hieruit. Maar zij zijn er wel en laten zich zien, indien hier een noodzaak toe is, via de beelden in onze dromen en in de tarotkaarten. De archetypen kunnen zich manifesteren in veel verschillende symbolen al naar gelang de omstandigheden van de desbetreffende persoon.

 

Als je in een bepaalde situatie zit en je wilt weten op welke manier je hiermee het beste om kan gaan is het dus wijs om bij jezelf te rade te gaan want in jouw Zelf bevindt zich het antwoord.  Maar omdat ons bewustzijn ons vaak in de weg zit is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er manieren om bij het antwoord te komen, de individuele waarheid van iedere persoon.

 

De archetypen oftewel de oerbeelden bevinden zich dus in ons. Op de tarotkaarten staan de tweentwintig, waarschijnlijk belangrijkste, archetypen afgebeeld. Wij hoeven dus niet in afwachting te zijn van een symbool, welke wij zomaar zouden kunnen missen, maar wij kunnen naar behoefte vragen stellen aan onze innerlijke wijsheid met hulp van de tarotkaarten.

Een archetype omvat altijd n thema maar heeft verschillende betekenissen.

Bijvoorbeeld: De Keizerin, deze afbeelding laat het moederarchetype zien. De betekenissen van deze kaart kunnen o.a. zijn:  vruchtbaarheid creativiteit voor anderen zorgen nieuw leven schenken groei en ontwikkeling   natuurlijke groei.

 

Als je verbinding maakt met je intutie komt als vanzelf de goede uitleg van een afbeelding naar boven. Het onbewuste wordt geroerd door het archetypische beeld op de tarotkaart en het antwoord, dat altijd al in het onbewuste aanwezig is geweest, is nu tot een bewust weten getransformeerd.

Dit is de innerlijke wijsheid die zich in ieder van ons bevindt en via de tarotkaarten tot ons kan komen.

 

aug 2012

Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens
TAROT HEILOO
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult