Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782
CARL GUSTAV JUNG
 
Voor Carl Gustav Jung (1875-1961) was bewustzijnsontwikkeling van groot belang om een gelukkiger mens te worden. Tevens zul je minder instinctmatig gaan reageren, laten we zeggen minder primitief.
 
Indien wij de symbolen, die afkomstig zijn uit ons onbewuste serieus nemen zal onze persoonlijke groei op gang komen. Deze symbolen verschijnen in onze dromen of laten zich zien in een tarotkaartlegging en zij helpen ons. Als je niet luistert naar deze signalen zal het onbewuste je dwars gaan zitten. Als je te lang de signalen negeert ga je je ongelukkig voelen. Maar als je een beslissing neemt die werkelijk uit je onbewuste komt wordt je probleem snel opgelost. Belangrijk is dat je bij het beeld blijft dat het onbewuste aan je heeft laten zien en niet luistert naar wat anderen van de situatie vinden.
 
De beeldentaal die je in je dromen krijgt is niet wat het laat zien. De symbolen manifesteren zich vaak als archetypen.
Deze archetypische voorstellingen komen op een bepaalde manier overeen met de afbeeldingen op de Grote Arcanakaarten in het tarotdeck.
 
De archetypen was één van de centrale thema’s van Carl Jung, een Zwitserse psycholoog. Archetypen zijn volgens Jung oeroude wijsheden die ieder mens overgeërfd heeft. Deze oerbeelden bevinden zich in de diepste lagen van ons onbewuste. De wijsheden zijn gegroepeerd rond een thema wat bij één van de archetypen hoort. De archetypen hebben het vermogen om zich, vanuit ons onbewuste, als symbolische boodschap gekend te laten worden door ons bewustzijn. Deze boodschap kan zich manifesteren door middel van bijvoorbeeld de tarotkaarten. Ons bewustzijn moet met deze symbolentaal eerst vertrouwd raken om de betekenis ervan stapje voor stapje te leren verstaan.
 
 
okt 2011
 
Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens
TAROT HEILOO
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult