Copyright (C) 2013 Tarot Heiloo KvK 37148782
Geef gehoor aan je innerlijke stem en word een gelukkiger  mens

ORAKELSPEL EN WIJSHEIDSBOEK 

 

Toen ik vroeger aan de tarotkaarten dacht zag ik een waarzegster voor me, op de kermis, turend in een glazen bol terwijl zij de toekomst voorspelt. Maar 10 jaar geleden ontdekte ik dat de kaarten meer diepgang te bieden hadden dan alleen het voorspellen van de toekomst en ik werd meteen razend enthousiast. Ik kwam achter dingen waarvan ik voorheen het bestaan niet vermoedde. Het beroep waarzegster heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen, meer op de manier van 'waarheids-zegger'....
 
Een wijsheidboek
Het onbewuste streeft naar evenwicht in de psyche en helpt ons hierbij door adviezen en inzichten te geven. Maar omdat het onbewuste niet in woorden kan spreken gebruikt het hier beelden voor.
 
Het onbewuste laat zich zien door middel van symboliek. De symbolen komen tevoorschijn in onze dromen, in zinvolle toevallen maar ook staan zij afgebeeld op de tarotkaarten. Als je luistert en je geeft hieraan gehoor komt dit immer ten goede aan je innerlijke groei.
 
Je zal meer en meer bewuster gaan worden van wat zich allemaal in je onbewuste afspeelt en minder instinctief gaan reageren. Je gaat jezelf beter leren kennen. En als je jezelf waarlijk kent zul je de hele kosmos kennen want de diepere laag in jezelf die je dan tegenkomt, is een laag die verbonden is met de hele wereld.
 
De tarot geeft toegang tot de diepe kennis van ons bestaan. Tarot is dus een wijsheidsboek maar het is ook een orakelspel.
 
 
TAROT HEILOO
   Mega-artikelen
   Contact
   Links
     Home
Tarot
Over mijzelf
Workshop
Consult
Een orakelspel
Hoewel we de tarotkaarten meer gebruiken om inzichten te krijgen kunnen wij ze ook gebruiken om toekomstige tendensen te laten zien. De tarotkaarten kunnen ons dus een kijkje geven in de toekomst en dat is de reden dat de tarot ook wel een orakelspel wordt genoemd.
 
Wij kunnen ons openstellen voor onze innerlijke wijsheid door ons te verbinden met onze bron. Als je deze verbinding verdiept door introspectie en spirituele oefeningen kom je stapje voor stapje steeds dichter bij de diepere lagen in je onbewuste en ga je de verbinding ervaren met het collectieve onbewuste.
 
In het collectieve onbewuste bevinden zich onder andere de inhouden van alle algemeen menselijke ervaringen. Vanuit deze oeroude wijsheid, die ieder mens overgeŰrfd heeft, worden ons oplossingen aangereikt en tendensen laten zien. De ervaringen zijn al eerder beleefd en daarom kunnen wij de antwoorden en voorspellingen vinden in dit collectieve onbewuste.
 
De kaarten leren lezen
De tarotkaarten bevatten de ware kennis van de kosmos en zijn raadselachtig voor degene die zich er niet in hebben verdiept. Het leren lezen van de kaarten kan een langdurig proces zijn en is voor iedereen verschillend. Voor de een zal het makkelijker zijn dan voor de ander, maar er met passie in gaan zal zeker helpen bij het leerproces.
 
Het leren lezen van de kaarten zal leiden naar het intu´tieve weten, waar het bij het duiden van de kaarten uiteindelijk om gaat. Deze innerlijke kennis kan niet aangeleerd worden maar je kunt wel leren er van binnenuit verbinding mee te maken en het te gebruiken. Het bestuderen van de tarotkaarten helpt je bij het krijgen van die verbinding.   
 
Om de kaarten te kunnen lezen is het ten eerste belangrijk dat je de structuur kent van het tarotdeck en de basisbetekenissen van alle afzonderlijke kaarten.
 
Velen willen zich direct al verdiepen in elke kaart en de betekenis weten van elk klein detail. Het advies is om je daar in het begin niet mee bezig te houden. Het beste is om eerst de basisbetekenissen te leren en in de loop van de tijd zal je gaan merken dat je meer en meer vanuit jezelf verdieping krijgt in de afbeeldingen op de kaarten.
Je moet eerst met de symbolentaal vertrouwd raken om de betekenis ervan langzamerhand te leren verstaan. De symbolen ga je dan begrijpen doordat je gaat leren kijken met je intu´tie en dan pas zou je, als je dit wilt, je kunnen verdiepen in de details op de kaarten.
 
Om deze zelfde reden is het verwarrend om tarotboeken of symbolenboeken te raadplegen. Je zult veel verschillende betekenissen van elk symbool of iedere kaart tegenkomen en dit maakt het duiden van de kaarten er in het begin niet makkelijker op.
 
Aanvankelijk is het voor de beginner het moeilijkst om de kaarten in een legpatroon met elkaar te verbinden en er een goedlopend verhaal van te maken. ╔n de kaarten hebben niet ÚÚn enkele betekenis. Soms heeft een kaart een paar basisbetekenissen tegelijkertijd en soms komt een kaart helemaal niet overeen met een van de basisbetekenissen.
 
Als je meer wilt weten over deze fascinerende kaarten en de kaarten wilt leren lezen? Neem dan contact met mij op en laat je informeren over de basiscursus Tarot. Stuur een mail naar info@tarotconsultant.nl  of bel mij op telefoonnummer 06 1278 3640. 
 
 
 
 
nov 2016